5/5 - (3 امتیاز)

توافق نامه طلاق توافقی،  صورت جلسه ای است که زوجین ما بین خود تهیه کرده  و این صورت جلسه برای دادگاه معتبر بوده که براساس آن، دادگاه رای خود را صادرمی‌کند. زندگی انسان دارای پستی و بلندی های زیادی است که در بعضی موارد انسان مجبور به انتخاب شرایط بد از بدتر است طلاق توافقی در زندگی بعضی زوجین از این شرایط بد است که مجبور به توافق در پایان دادن به زندگی مشترک می‌شوند. در نوشتن متن توافق نامه باید دقت کافی به خرج داده شود که این کار بهتر است با کمک یک انسان کاربلد یا یک وکیل انجام شود. با توجه به اینکه زوجین خود بخواهند مراحل طلاق توافقی را انجام دهند یا این مراحل توسط وکیل پایه یک دادگستری انجام شود از مراحل تنظیم توافقنامه است. از جمله توافقاتی که باید در متن صورتجلسه تکلیف آنها تعیین شود مهریه، نفقه، حضانت و سرپرستی فرزندان، ملاقات با فرزند، تعیین تکلیف جهیزیه و استرداد آن و غیره می‌باشد.

نحوه تنظیم توافق نامه طلاق توافقی

در تنظیم توافق نامه، اولین مرحله قانونی طلاق توافقی که باید به آن توجه شود آن است که هر دو زوج با توافقات بین خود صورت جلسه‌ای مبنی بر توافق نامه طلاق توافقی نوشته و در متن نوشته تمام حقوق مالی و غیر مالی زندگی مشترک تعیین تکلیف شود. این جا این سوال قابل مطرح است که توافق نامه طلاق توافقی باید چگونه نوشته شود؟

متن توافق نامه طلاق توافقی باید دارای موضوعاتی مثل تعیین تکلیف میزان مهریه، میزان نفقه زن، شخص عهده دار حضانت فرزندان و ملاقات بافرزندان، اجرت المثل زمان زوجیت و غیره می‌باشد.

نکته بسیار مهمی که در نوشتن متن صورتجلسه باید به آن دقت شود این است که زوجین هر زمانی که اراده بکنند بتوانند متن توافق نامه را تغییر دهند این مسئله حتی برای بعد از صدور رای نهایی توسط دادگاه نیز باید صدق کند به این صورت که بعد از صدور رای، زن ومرد با مراجعه به دفتر طلاق و ازدواج بتوانند برخی از موارد موجود در صورتجلسه طلاق توافقی را با تایید و توافق بین یکدیگر تغییر داده و ویرایش کنند.

زمانی که بر اساس توافق بین زن و مرد، گواهی عدم سازش صادر شده و یا به هر علتی مثل انصراف یکی از زوجین از طلاق از اعتبار بیفتد تمامی توافقات انجام شده  از اعتبار ساقط می‌شود. در نوشتن متن توافق نامه باید کاملا دقت شود چون که این صورت جلسه یک متن قانونی بوده که در آن تمامی حق و حقوق مالی وغیر مالی هر دو زوج مشخص و تعیین تکلیف می‌شود. در واقع توافق نامه طلاق توافقی مدرکی برای مسائلی است که در مورد آن ها با همسر سابق به توافق رسیده اند وجود این صورت جلسه باعث می‌شود که نه زن و نه مرد نتوانند زیر حرف خود بزنند و از بار مسئولیت شانه خالی کنند.

اعتبار توافق نامه طلاق توافقی

اعتبار متن توافق نامه به این که در چه شرایطی نوشته شود بستگی زیادی دارد ممکن است اختلاف نظر زیادی بین زوجین در نوشتن متن نباشد و با نوشتن توافق نامه فقط میخواهند توافقات خود را در این زمینه به صورت مکتوب درآورند تا بعدا دچار سوتفاهم یا اختلافی نشوند. در این شرایط دیگر نیازی به حضور شاهد در نوشتن متن نیست اما برای اینکه متن توافقنامه طلاق توافقی دارای اعتبار باشد باید در یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی تنظیم و ثبت شود.

قواعد تنظیم یک توافق نامه طلاق توافقی

برای اینکه توافق نامه قانونی بوده و قابل اجرا باشد هر دو زوج باید:

۱) دارایی‌های خود را به طور کامل قید کنند.

۲) تمام شرایط توافق نامه را بدانند.

۳) اجازه دهند تا توافقنامه به صورت عادلانه تنظیم شود.

زوجین می‌توانند  در حضور شاهد توافقنامه را امضا کنند. اگر توافق‌نامه را ضمیمه ی پرونده ی طلاق خود کرده اند، از آن یک نسخه برای خود کپی داشته باشند. اگر در مسئله ای زوجین، خواستار تغییرباشند می‌توانند یک توافقنامه ی جدید تنظیم و ثبت نمایند.

نمونه توافق نامه طلاق توافقی

قرارداد حاضر فی مابین آقای…. فرزند…. به شماره شناسنامه… و شماره ملی……. به نشانی……… و شماره تماس….. و سرکار خانم… فرزند…. به شماره شناسنامه…… و شماره ملی……… به نشانی……به شرح ذیل تنظیم گردید و ضمن عقد خارج لازم طرفین نسبت به مفاد و بندهای ذیل در راستای مواد 10 و 219 قانون مدنی توافق و رضایت خود را در کمال صحت عقلانی با امضاء در ذیل آن تأیید می نمایند و مفاد این قرارداد برای طرفین لازم اتباع میباشد.

1- مهریه : در طلاق توافقی زوجین باید نسبت به مهریه تعیین تکلیف نمایند و این توافق فی مابین طرفین است و الزامی در بخشش کل مهریه با عدم بخشش زوجه نمی باشد.

بذل مهریه می تواند نسبت به تمام آن باشد و یا بخشی از آن و زوجه الزامی به بذل کل مهریه خود در قبال اجرای صیغه طلاق ندارد.

2- جهیزیه : سرکار خانم…….. جهیزیه خود را مسترد نموده/ مسترد می نماید/ ادعایی در خصوص جهیزیه ندارد.

3- نفقه زوجه : زوجه….. در خصوص نفقه گذشته، حال و آینده ادعایی ندارد یا نفقه خود را دریافت نموده و پس از اجرای صیغه طلاق ادعایی در این خصوص ندارد.

4- حضانت : در خصوص فرزندان مشترک به نام های….. و…..، فرزندان تحت حضانت پدر/ مادر می باشند و می توانند در هر هفته در روزهای ۵ شنبه و جمعه یا… از ساعت….. الی ….. با پدر/ مادر خود در …… ملاقات داشته باشند.

5- نفقه فرزند : نفقه فرزندان طبق توافق برای هر کدام مبلغ…… و جمعاً…… تعیین گردید که با توجه به شرایط موجود در هر سال ۱۰ درصد به مبلغ اضافه می گردد و آقای….. مکلف است در هر ماه این مبلغ را واریز نماید.

6- اجرت المثل : اجرت المثل زن در واقع اجرت کارهای زوجه است که زوجه در زندگی در منزل مشترک انجام داده است و شامل نظافت و تربیت فرزندان و پرستاری و مراقبت از اعضای خانواده خود یا شوهر و در واقع با دستور زوج انجام داده و به صورت تبرعی آن را انجام نداده و طبق نظر کارشناس پس از دادخواست و مطالبه در صورت اثبات مرد محکوم به پرداخت می باشد که زن در طلاق توافقی می تواند آن را بذل کند و ادعایی نداشته باشد یا این که طرفین نسبت به مبلغی توافق نمایند.

7- طرفین در قبال اجرای صیغه طلاق کلیه پرونده های حقوقی و کیفری مطروحه نسبت به یکدیگر را در قبال اجرای صیغه طلاق مختومه می نمایند. توافقنامه طلاق توافقی در دو نسخه تنظیم و طرفین با امضاء در ذیل آن در حضور شهود کلیه مفاد و مندرجات این توافقنامه را قبول نمودند.

امضاء و اثر انگشت زوج     امضاء و اثر انگشت زوجه           امضاء شاهد                   امضاء شاهد

در توافق نامه طلاق توافقی حق و حقوق زوجین باید کاملا نوشته و تعیین تکلیف شوند از جمله این حق و حقوق مانند مهریه، نفقه و غیره می‌باشد. زوجین توافق نامه را باید در حضور شاهدین امضا کنندالبته پیشنهاد می‌شود که حتما قبل از امضا و ثبت توافق نامه حتما با یک وکیل مشورت کنند.

یلدا مرادخانیمشاهده نوشته ها

Avatar for یلدا مرادخانی

من نویسنده مسائل حقوقی تحت وب هستم. حدود 3 سالی است که در کار تولید محتوا برای وکالت هستم و کار من تولید محتوا یونیک و در عین حال موثر برای سایت وکیل پایتخت است. اگر در مقاله های من پاسخ سوالتان را گرفته اید لطفا نظرتان را درباره اش در قسمت دیدگاه بیان کنید یا اگر سوالی دارید از ما بپرسید.!

6 Comments

  • سلام . خانومم مایل به توافق بر سر مهریه نیستن ولی سر بقیه موارد به توافق رسیدیم. بدون امضای توافقنامه نمیشه طلاق توافقی گرفت؟

    • با سلام و عرض ادب
      متاسفانه باید بر سر مسائل مالی همچون مهریه و نفقه به توافق رسیده و توافق را بصورت کتبی ثبت و امضا کنید تا بتوانید بصورت طلاق توافقی و در یک جلسه دادگاه از هم جدا شوید. در غیر اینصورت تعداد جلسات دادگاه افزایش می یابد.
      با تشکر

    • سلام . متاسفانه بدون رسیدن به توافقات لازمه بر سر مهریه، نفقه و سایر مسایل مالی و غیرمالی نمی توان به صورت توافقی طلاق گرفت. بهتر است با زوجه به توافق برسید و برای راهنمایی و مشاوره حقوقی، بهتر است با دفتر حقوقی ما تماس بگیرید.

  • سلام
    ببخشید توافقنامه طلاق توافقی را باید زوجین تنظیم کنند یا توسط وکیل دادگستری تنظیم میشود؟
    دومین سوالم این هست که آیا این توافقنامه جز مدارک لازم برای طلاق توافقی هست یا خیر؟

    • سلام.توافقنامه تنظیمی توسط وکلای دادگستری بدلیل اشراف کامل به قوانین و مقررات حقوقی، بسیار کامل تر و جامع تر از توافقنامه فی مابین زوجین است و از اعتبار بسیار بالاتری در محاکم دادگستری برخوردار میباشد.
      در خصوص سوال دوم شما باید عرض کنم که خیر.توافقنامه طلاق توافقی جز مدارک لازم برای طلاق توافقی نیست اما مقدمه و لازمه انجام طلاق، توافق زوجین بر سر کلیه موضوعات مالی است.

  • سلام وقت بخیر
    اگر بعد از امضای توافق توسط زن و شوهر و با وجود امضای شاهدان یکی از طرفین حاضر به اجرای مفاد توافق نشد این توافق از بین میرود یا طرف مقابل میتواند از این توافقنامه در دادگاه استفاده کند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *