4.1/5 - (14 امتیاز)

وکیل خانواده کیست؟ دعاوی خانوادگی جزو آن دسته از مشکلاتی است که تمامی افراد در طول زندگی خود دست کم یک بار با آن مواجه می‌شوند. بسیاری از این مشکلات پیچیدگی‌های خاصی دارند و لذا افراد برای حل آن به دادگاه خانواده مراجعه می‌کنند. گستردگی مربوط به قوانین خانواده باعث می‌شود که افراد دچار سردرگمی شوند و یا حق خود را از دست دهند. وکیل خانواده شخصی است که می‌تواند مانع از این موضوع شود. شما می‌توانید با دریافت مشاوره و یا واگذاری پرونده به یک وکیل خانواده، این پروسه را برای خود ساده نمایید.

یک وکیل خانواده تخصص و مهارت ویژه‌ای در مورد دعاوی خانوادگی دارد و می‌تواند به سادگی هر چه تمام‌تر شما را به حق قانونی‌تان برساند. البته این موضوع به شرطی است که شما بتوانید یک متخصص خانواده مجرب و با تجربه را انتخاب نمایید. ما در ادامه ویژگی‌های بهترین وکیل خانواده و تمام موضوعات پیرامون آن را برای شما عزیزان ذکر کرده‌ایم. لذا اگر شما هم به دنبال وکیل پایه یک دادگستری خانواده هستید، بهتر است ما را تا انتهای این متن همراهی کنید.

 

وکیل خانواده خوب کیست؟

همانگونه که اشاره کردیم‌، تقریبا در زندگی تمام انسان‌ها حداقل یکبار پیش می‌آید که خلاف میل باطنی شان، به دادگاه خانواده مراجعه نمایند. در دادگاه‌ها تمامی مسائل بر مبنای قانون پیش می‌رود. این موضوع با توجه به گسترده بودن قانون، باعث بروز سردرگمی در افراد عادی می‌شود. این سردرگمی در اکثر اوقات، به شکست آن‌ها در پرونده ختم می‌شود. به همین جهت است که اغلب افراد ترجیح می‌دهند تا در چنین موقعیت‌هایی از یک شخص متخصص و باتجربه کمک بگیرند. وکیل خانواه دقیقاً همان شخصی است که می‌تواند به شما کمک نماید. وکیل طلاق توافقی، وکیل مهریه، وکیل نفقه و وکالت در دعاوی دیگر خانواده تماما شامل وکیل خانواده می‌شوند.

البته باید این موضوع را خاطر نشان کرد که هر وکیلی نمی‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. در واقع شما بایستی دنبال گزینه‌ای خوب و ایده آل باشید. برای انتخاب یک وکیل دعاوی خانواده خوب و مجرب، باید به ویژگی‌های مختلفی توجه نمایید. از جمله این ویژگی‌هایی می‌توان دانش و تجربه، قابل اعتماد بودن، کارنامه درخشان و … اشاره نمود که ما در ادامه آن‌ها را به صورت کامل شرح داده‌ایم. البته افزون بر این موارد شما بایستی موضوعات مالی را هم در نظر بگیرید تا بتوانید گزینه‌ای متناسب با شرایط خود بیابید.

 

چه زمانی به وکیل خانواده نیاز داریم؟

بیشتر افراد در رابطه با مراجعه به وکیل خانواده، تصورات اشتباهی دارند. آن ها تصور می‌کنند تنها باید زمانی به وکیل خانواده مراجعه نمود که احتمال موفقیت در یک پرونده اندک باشد. حال اینکه بهتر است در تمامی پرونده‌های مرتبط با دعاوی خانواده از یک وکیل کمک بگیرید. شما می‌توانید فرآیند طرح دعاوی و یا دفاع در دادگاه را به کمک وکیل انجام داده و یا دست کم مشاوره‌های لازم را از او دریافت کنید. وجود یک وکیل خوب خانواده باعث می‌شود تا احتمال موفقیت شما در پرونده‌های حقوقی افزایش یابد.

از طرفی دیگر وجود یک وکیل خانواده مجرب، می‌تواند راهکار های حقوقی بیشتری را در اختیار شما قرار دهد این موضوع برای مواقعی که علیه شما دعاوی طرح می‌شود، می تواند بسیار موثر باشد. چرا که یک وکیل خانواده با تسلط خود بر ماده‌های قانونی، می‌تواند راهکارها ایده آلی را برای رفع مشکلات ارائه نماید. از طرفی دیگر حتی اگر شما نیازمند یک وکیل برای دفاع و یا طرح دعاوی نباشید، می‌توانید از و برای مشاوره‌های حقوقی کمک بگیرید. البته این مزیت‌ها در صورتی شامل حال شما می‌شود که بتوانید یک وکیل دعای خانواده خوب بیابید.

 

وکیل خانواده خوب چه ویژگی هایی دارد؟

همانگونه که اشاره کردیم این روزها طیف زیادی از مردم، برای حل مشکلات حقوقی‌شان به دنبال یک وکیل خانواده خوب هستند. با توجه به حساسیتی که در این زمینه وجود دارد، بیشتر مردم تمایل دارند تا کارهای حقوقی‌شان را به شخصی بسپارند که از هر جهت عالی باشد. به عبارت ساده‌تر آن‌ها به دنبال بهترین وکیل خانواده می‌گردند تا احتمال موفقیت‌شان در دعاوی خانوادگی به حداکثر میزان ممکن برسد. با وجود این تقاضا، اما یافتن یک وکیل متخصص خانواده امری دشوار می‌باشد چرا که هر وکیلی ویژگی‌های لازم برای این عنوان را ندارد. دانش و مهارت بالا، حسن نیت، قابل اعتماد بودن، داشتن انصاف در عمل، کارنامه کاری موفق و … از جمله ویژگی‌هایی است که باید در یک وکیل خوب خانواده دیده شود. ما در ادامه مشروحی این ویژگی‌ها را خدمت شما عزیزان شرح داده ایم.

  • دانش و مهارت بالا: داشتن مهارت یکی از مهمترین و البته اصلی‌ترین فاکتورها برای انتخاب وکیل خوب خانواده می‌باشد . یک وکیل متخصص خانواده باید هم از لحاظ تئوری و هم از لحاظ علمی تخصص کافی را داشته باشد. به عبارت ساده‌تر وکیل مورد نظر شما باید با تمام مفاد و قوانین مرتبط با دعاوی خانواده آشنایی داشته باشد. افزون بر این باید از لحاظ عملی نیز تجربه لازم را کسب کرده باشد و با نحوه ی طرح و پیگیری دعاوی یا چگونگی اعمال اعتراض بر حکم دادگاه و امثال آن آشنایی داشته باشد. وجود این دو فاکتور در کنار همدیگر باعث می شود تا شانس موفقیت شما در دعاوی افزایش یابد.
  • کارنامه کاری موفق: توجه به کارنامه کاری یک وکیل، از دیگر شاخصه های مهم برای همکاری با اوست. وکیل انتخابی شما علاوه بر تجربه، باید کارنامه درخشانی هم در حیطه مورد نظر داشته باشد. بدین منظور حتما باید در رابطه با پرنده‌های قبلی او تحقیق کنید تا نسبت به موفقیت دست کم چند مورد از آنها اطمینان حاصل نمایید. این موضوع می‌تواند به سادگی میزان مهارت و تجربه یک وکیل را برای شما مشخص سازد لذا راهکاری مطمئن برای انتخاب بهترین وکیل خانواده در تهران  و یا سایر نقاط کشور می‌باشد.
  • حسن نیّت: حسن نیّت جزو آن دسته از مولفه‌هایی است که بیشتر افراد  در حین انتخاب یک وکیل دعاوی خانوادگی بدان دقت نمی‌کنند. یک وکیل عالی باید علاوه بر تجربه و مهارت، حسن نیت هم داشته باشد و تا جایی که ممکن است، طرفین را به صلح دعوت نماید. حال اینکه برخی از وکلا می‌کوشند تا به هر قیمتی، پرونده خود را به سرانجام برسانند. این موضوع می‌تواند تا حد زیادی موجب افزایش مشکلات و تنش‌های موجود شود.
  • قابل اعتماد بودن: وکلای خانواده با مسائل شخصی و حساس در زندگی افراد سروکار دارند. افشای برخی از این مسائل ممکن است برای افراد خوشایند نباشد. لذا بهتر است وکیلی را انتخاب نمایید که راز دار و قابل اعتماد باشد چرا که ممکن است در طول پرونده بر بسیاری از این مسائل اشراف یابد.
  • داشتن انصاف کاری: بسیاری از وکلای موجود توجهی به شرایط مراجعان خود ندارند. برخی از این وکلا، از احساس و. شرایط مراجعان خود سوء استفاده کرده و رقم‌های نجومی و یا خارج از عرف را درخواست می‌کنند. بدین جهت بهتر است در حین انتخاب وکیل، حتما به منصف بودن آن توجه کافی مبذول بدارید.

 

وکیل خانواده چه وظایفی دارد؟

یک وکیل خوب خانواده وظایف مختلفی دارد که ترکیب کلی آن‌ها می‌تواند در نهایت احتمال موفقیت شما در پرونده را افزایش دهد. با وجود این مزیت‌ها، اما هنوز هم بسیاری از مراجان به خوبی با این وظایف آشنایی ندارند و لذا نمی‌دانند که در حین عقد قرارداد با وکیل دعاوی خانواده، چه خواسته‌هایی را مطرح نمایند. ما در ادامه برخی از این وظایف را به صورت خلاصه برای شما عزیزان ذکر کرده ایم.

  • طرح و ثبت دعاوی در مراکز دادرسی: وکیل خانواده می‌تواند بجای موکل خود دعاوی مورد نظر وی را مطرح نماید. در واقع وکلا به سبب آشنایی بهتری که با پروسه‌های دادسری دارند، می‌توانند دعاوی موکلین خود را طرح و ثبت نمایند. لذا بهتر است از وکیل خود بخواهید در در نخستین مراحل کار هم همراه شما باشد.
  • ارائه مشاوره حقوقی: یک وکیل خانواده مجرب وظیفه دارد تا تمام جنبه‌ها و ماده‌های قانونی پیرامون پرونده را برای موکل خود شرح دهد تا او با تمام موضوعات مرتبط آشنا شود. از طرفی دیگر وکیل وظیفه دارد تا مشاوره‌های لازم پیرامون امور حقوقی را به موکل خود ارائه دهد و تا جایی که ممکن است زوجین را به مصالحه و آشتی دعوت نماید.
  • حضور در دادگاه: در بسیاری از مواقع، طرفین پرونده تمایلی ندارند تا با یکدیگر مواجه شوند. در چنینی حالتی وکیل می‌تواند به جای موکل در دادگاه حضور یافته و جلسات ارائه و یا دفاع را پیش ببرد. مطابق قانون وکیل می‌تواند بخش اعظم امور اداری مرتبط با پرونده موکل خود را به تنهایی پیش ببرد. این فاکتور می‌تواند مزیت مناسبی برای آن دسته از افرادی باشد که مشغله کاری زیاد و زمان اندکی دارند.
  • تحقیقات لازم: یک وکیل متخصص خانواده وظیفه دارد تا اطلاعات جامع و دقیقی را پیرامون پرونده موکل خود جمع آوری نماید تا بتواند از سریع‌ترین راه ممکن موجبات موفقیت آن را فراهم نماید. بدین منظور یک وکیل خانواده اطلاعات لازم را از موکل دریافت و سپس در این رابطه تحقیقات لازم را به عمل می‌آورد تا بتواند تمام ابعاد موضوع را به خوبی درک نماید.
  • ردجویی مراحل پرونده: یک وکیل متخصص خانواده و وظیفه دارد تا به صورت پیوسته پیگیر مراحل پیشبرد پرونده موکل خود در دادگاه باشد. بدین منظور باید تک تک مراحل را رد جویی کرده و نسبت به رفع مشکلات احتمالی آن‌ها اقدامات لازم را انجام دهد.
  • اطلاع رسانی: وکیل باید موکل خود را در جریان تمام پروسه‌ها و مراحل دادرسی قرار دهد. برای مثال بعد از هر بار برگزاری دادگاه و یا ابلاغ رای آن، می‌بایست نتیجه را به موکل اطلاع دهد. از طرفی دیگر باید توضیحات و نکات لازم پیرامون آن را هم بطور کامل شرح دهد تا ابهامی برای موکل باقی نماند.

 

مهمترین دعاوی خانواده:

همانگونه که اشاره کردیم، وکیل خانواده برای رفع دعاوی و مشکلات خانوادگی استخدام می‌شود. اما بسیاری از مردم هنوز شناختی از این دعاوی ندارند و نمی‌دانند که دقیقاً چه مواردی در زیر مجموعه دعاوی خانوادگی مطرح می‌شود. موضوع دیگری که در این رابطه وجود دارد، ابهام در اسامی و ماهیت این دعاوی است. بدین جهت بسیاری از افراد در زمان طرح دعوی نمی‌دانند که مشکل آن‌ها شامل کدام موضوع قانونی می‌شود تا شکایت را بر اساس آن ثبت نمایند. ما در ادامه‌ی این مقاله چند مورد از مهمترین دعاوی خانوادگی را برای شما ذکر کرده‌ایم و به صورت مختصر نیز هر کدام را برای شما عزیزان شرح داده‌ایم.

طلاق

طلاق را می‌توان یکی از مهمترین دعاوی خانواده دانست. اگرچه این موضوع در فرهنگ ایرانیان چندان وجه خوبی ندارد اما متاسفانه این روز‌ها متقاضیان زیادی دارد. مطابق قانون، جدایی زن و شوهر در چارچوب قانونی را طلاق گویند. این طلاق می‌تواند از طرف زن یا مرد یا به صورت طلاق غیابی درخواست شود. با این اوصاف بعد از طلاق، زن و مرد موظف به مواردی همچون پرداخت مهریه، حضانت فرزند و… می‌شوند. این موارد اصلی‌ترین مسائلی است که باعث اختلاف افراد در طی پروسه طلاق می‌شود و کار زوجین را به دادگاه خانواده می‌کشاند. وظیفه وکیل طلاق کمک به رفع آن‌ها است.

 

طلاق توافقی

طلاق توافقی را می‌توان یکی از انواع طلاق دانست. در این شیوه زن و مرد هر دو بر روی جدایی توافق دارند. آنها بر روی تمام مسائل بعد از ازدواج همچون مهریه، حضانت فرزندان ، اموال و… توافق کرده‌اند. برای مثال ممکن است زوجین توافق کرده باشند تا بخشی از مهریه در ازای طلاق یا حضانت بخشیده شود. این توافق به هر صورتی که باشد، در دادگاه منعکس می‌شود و دادگاه تماماً بدان احترام خواهد گذاشت.

 

طلاق از طرف مرد

طبق قانون ایران، مرد می‌تواند بدون هیچ دلیل موجهی، درخواست طلاق نماید و دادگاه هم می‌تواند مطابق آن عمل کند. در این پروسه زن تنها می‌تواند بر روی پرونده اعتراض نماید. اما این اعتراض هم نمی‌تواند فرآیند را متوقف سازد بلکه تنها موجب تعویق اندک آن می‌شود. پرونده‌هایی که درخواست طلاق از طرف مرد می‌باشد، پروسه پرونده بسیار کوتاه بوده و اینگونه دعاوی سریع‌تر اتمام می‌یابد.

 

طلاق از طرف زن

همانگونه که اشاره کردیم، در قانون ایران طلاق تنها می‌تواند از طرف مرد باشد. با این اوصاف زن هم می‌تواند تحت شرایط خاصی درخواست طلاق داشته باشد. عدم پرداخت نفقه، عسر و حرج زن، غیبت مرد، شروط دوازده‌گانه در حین ازدواج، برخورداری زن از وکالت حق طلاق و… از جمله این شرایط است که سبب درخواست طلاق از طرف زن می‌شود. البته اقدام نمودن از طریق هر یک از این شیوه‌ها نیازمند یک وکیل متخصص خانواده است چرا که هر کدام پیچیدگی‌های خاص خود را دارند.

 

مطالبه مهریه

مطالبه مهریه یکی از مهم‌ترین دعاوی خانواده می‌باشد که عموما به دلیل عدم آگاهی طرفین باعث می‌شود تا مدت زمان پرونده به طول بیانجامد. زن در دو حالت می‌تواند مهریه خود را مطالبه نماید. اول اینکه به صورت مستقیم به دادگاه مراجعه کرده و با تکیه بر سند ازدواج خود، دادخواست مهریه را ثبت نماید. در حالت دوم او می‌تواند به دفترخانه‌ای که عقد در آن صورت گرفته مراجعه نماید و نسبت به صدور اجرائیه مهریه اقدام نماید.

اما هر یک از این شیوه‌ها در شرایط خاصی می‌توانند زودتر به نتیجه برسند. به همین جهت انتخاب اینکه کدام شیوه می‌تواند برای شما مناسب باشد، به نظر وکیل مهریه بستگی دارد. به همین جهت سعی کنید برای پرونده خود بهترین وکیل خانواده را انتخاب نمایید.

 

مطالبه نفقه

نفقه را می‌توان از دیگر دعاوی مهم خانواده دانست که پیچیدگی‌ها بسیاری دارد. به طور کلی نفقه را می‌توان هزینه‌های زندگی زن دانست که شوهر ملزم به تامین تمام و کمال آن می‌باشد. در صورت عدم تامین این نیاز‌ها، زن می‌تواند درخواست طلاق داشته باشد. اما این نیازها و البته شیوه‌های تامین آن دارای پیچیدگی بخصوص است که می‌تواند موجب سردرگمی افراد معمولی شود.

در واقع ماهیت نفقه می‌تواند از طریق شیوه‌های مختلفی محاسبه شود و پرداختن و یا نپرداختن آن هم شرایط مختص به خود را دارد. همین مورد سبب می‌شود تا افراد نتوانند به سادگی حق قانونی خود را دریافت نمایند. برای اینکه در چنین مواردی دچار مشکل نشوید، بهتر است از وکیل پایه یک خانواده مشاوره‌های لازم را برای مطالبه نفقه دریافت نمایید.

 

حضانت فرزند

حضانت فرزند به معنی حق نگهداری، تربیت و در کنار گرفتن فرزندان می‌باشد. در واقع حضانت فرزندان هم حق و هم وظیفه پدر و مادر است و آن‌ها نمی‌توانند از این وظیفه سرباز زنند. از طرفی دیگر کسی هم نمی‌تواند بدون هیچ دلیل خاصی این حق را از آنها سلب نماید. اما این حق چیزی است که در حین طلاق و جدایی والدین از همدیگر، موجب بروز مشکلات و دعاوی مختلف می‌شود. بیشتر والدین نمی‌توانند در زمان طلاق بر روی این موضوع توافق نمایند وبه همین جهت به دادگاه خانواده مراجعه می‌کنند.

قانون شرایط منعطفی را برای حضانت فرزندان در نظر گفته است. طبق قانون حق حضانت  فرزندان تا سن 7 سالگی بر عهده مادر می‌باشد. اما پس از 7 سالگی بر عهده پدر است. اما چنانچه هر یک از والدین مشکلی از جهت اخلاقی، مالی، قانونی و… داشته باشند، حق حضانت به طرف دیگر واگذار می‌شود. لذا مشورت با یک وکیل مجرب که بر تمامی قوانین این حوزه اشراف داشته باشد، می‌تواند راهگشای شما باشد.

 

استرداد جهیزیه

استرداد جهیزیه یکی دیگر از دعاوی مطرح در دادگاه خانواده می‌باشد. در قانون خانواده و قانون مدنی کشور تعریفی برای جهیزیه صورت نگرفته چرا که وظیفه تامین وسایل زندگی بر عهده مرد می‌باشد. با این اوصاف در فرهنگ ما زن در ابتدای زندگی مجموعه ای از وسایل را برای تزئین خانه و یا انجام امور رایج زندگی با خود به منزل شوهر می‌برد. مطابق قانون زن مالک اصلی آن‌ها می‌باشد و مرد تنها می‌تواند از آن‌ها ذینفع باشد.

به همین جهت بعد از طلاق زن می‌تواند مطابق قانون آن‌ها را برای خود ببرد. بر این اساس مرد هم وظیفه استرداد آن‌ها را دارد. امکان عدم استرداد و یا سر باز زدن از آن، جزو دعاوی مطرح خانواده می‌باشد. استرداد جهیزیه با سیاهه یکی از این شیوه‌های رایج است. البته راهکار‌های دیگری هم برای این کار  وجود دارد که می‌توانید برای اطلاع دقیق‌تر از یک وکیل پایه یک دادگستری خانواده کمک بگیرید.

 

انحصار وراثت

تقسیم ارثیه و انحصار وراثت از دیگر دعاوی رایج در دادگاه‌های خانواده می‌باشد. بیشتر افراد نمی‌توانند بر روی ارث یکی از عزیزان درجه اول توافقات لازم را انجام دهند. این موضوع زمانی پر رنگ می‌شود که وصیت‌نامه‌ای در کار نباشد. انحصار وراثت پیچیدگی و انواع گوناگونی دارد که باعث شده تا گستره آن بسیار بیشتر باشد. برای مثال میزان ارثیه زن از اموال شوهر فوت شده خود یک چهارم می‌باشد اما اگر این دو فرزندی هم داشته باشند، این سهم به یک هشتم می‌رسد.

حال اینکه تحت شرایط خاصی هم افراد مشمول ارثیه نمی‌شوند. بیشتر افراد عادی به دلیل گسترده بودن این حوزه، اشراف کامل بر روی آن ندارند. همین مورد باعث می‌شود تا نتوانند به خوبی حق خود را دریافت نمایند. چنانجه شما هم اطلاع دقیقی از جزئیات مربوط به انحصار وراثت ندارید، بهتر است با یک وکیل خوب خانواده مشورت نمایید.

 

گواهی عدم بارداری

گواهی عدم بارداری یکی از مهم‌ترین مدارک برای پروسه طلاق است. دادگاه خانواده قبل از نهایی کردن طلاق، زوجه را به یکی از آزمایشگاه‌های مورد تایید دادگاه ارجاع می‌دهد تا آزمایشی مبنی بر عدم بارداری انجام دهد. در واقع دادگاه بر طبق ماده 31 قانون حمایت از خانواده می‌خواهد نسبت به عدم بارداری زوجه اطمینان حاصل نماید چرا که در صورت وجود فرزند، باید قبل از طلاق تکلیف حضانت آن مشخص شود. به همین جهت است که در بسیاری از دفترخانه‌ها، قبل از جاری نمودن خطبه طلاق، گواهی عدم بارداری درخواست می‌شود. البته برخی از دفترخانه‌ها صرفا به ادعای زوجه بر عدم بارداری اکتفا می‌کنند. اما این موضوع خلاف قانون است و لذا باید حتما قبل از نهایی شدن طلاق آن را تامین نمود .

این موارد مشروحی از مهم‌ترین دعاوی خانواده بود که متاسفانه بسیاری از زوجین از آن اطلاعی ندارند. البتد باید عنوان کرد که اغلب این دعاوی گستردگی فراوانی دارند و نمی‌توان آنها را در چند سطر بیان نمود. به همین جهت بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با آنها حتما از یک وکیل کمک بگیرید.

 

چگونه از تجربه و تخصص وکیل خانواده آگاه شویم؟

همانگونه که قبلا هم اشاره کردیم، انتخاب یک وکیل خوب خانواده اهمیت بسیار زیادی دارد. در واقع وکیل به حساس‌ترین مسائل زندگی شما دسترسی خواهد داشت. لذا باید ویژگی‌های مهمی را داشته باشد که در بالا بدان‌ها اشاره کردیم. اما چگونه بتوانیم وکیلی با مشخصات عالی پیدا کنیم؟ بدون شک این موضوع می‌تواند جزو سخت‌ترین بخش‌های کار شما باشد. پیدا کردن یک وکیل خوب پروسه‌ای نسبتا زمان بر است اما در مقابل ارزش زمان و زحمت آن را دارد چرا که شانس موفقیت در پرونده را افزایش می‌دهد.

طبق توضیحاتی که قبلا ذکر کردیم، مهمترین فاکتور برای انتخاب وکیل خانواده مجرب، میزان تجربه و تخصص اوست. لذا باید افراد قبل از هر چیزی نسبت به این موضوع اطمینان حاصل نمایند. بهترین راهکار در این زمینه پرس و جو از دوستان و آشنایانی می‌باشد که قبلا وکیل داشته‌اند و توانسته‌اند با کمک وی در پرونده خود موفق شوند. بدین منظور شماره وکیل خانواده آن‌ها را دریافت و با او تماس بگیرید. از طرفی دیگر شما باید نسبت به سواد و تخصص وکیل مورد نظر هم تحقیقات لازم را به عمل آورد.

بهترین انتخاب در این زمینه، وکلایی هستند که فعالیت خود را به یک یا چند حوزه محدود کرده‌اند. این موضوع باعث می‌شود تا سطح دانش و مهارت آنها در حوزه مذکور به شدت افزایش یابد. بدین منظور وکلایی که صرفا در حوزه دعاوی خانواده فعالیت داشته‌اند را نسبت به وکلایی که در همه امور پرونده می‌پذیرند، ترجیح دهید. چرا که این افراد صرفا بر رو حوزه خانواده تمرکز داشته‌اند و این باعث شده تا چم و خم کار را به خوبی بدانند.

موضوعی دیگری که باید بدان دقت کنید سطح مهارت وکیل مورد نظر می‌باشد. بهتر است اولویت شما با وکلای پایه یک دادگستری خانواده باشد چرا که این افراد برای رسیدن به چنین درجه ای باید از آزمون اختبار و فیلتر‌های مختلفی عبور نمایند. از طرفی دیگر عضویت در کانون وکلا هم می تواند مزیت دیگری باشد که به شما اطمینان خاطر بیشتری می‌‌دهد. آخرین کاری که باید برای آگاهی در رابطه با تخصص وکیل انجام دهید، انجام یک جلسه مشاوره آزمایشی با او است.

بدون شک شما در یک جلسه مشاوره آزمایشی و ارائه مباحث اولیه، می‌توانید به خوبی واکنش وکیل مورد نظر به موضوعات را مشاهده نمایید. از طرفی دیگر راهکار‌ها و توصیه‌های او می‌تواند به خوبی نشان دهنده سطح سواد و توانایی‌های او باشد. بدین جهت بهتر است قبل از استخدام یک وکیل خانواده، حتما یک جلسه مشاوره آزمایشی با او داشته باشید. البته سعی کنید ابتدا چند وکیل را لیست کنید و سپس با انجام مراحل فوق، بهترین گزینه را دستچین نمایید.

 

صلاحیت دادگاه خانواده

عموما به دادگاه هایی که صرفا به دعاوی خانواده می‌پردازند، دادگاه خانواده گفته می‌شود. تا قبل از سال 1376 دعاوی خانوادگی هم در دادگاه‌های عمومی بررسی می‌شد. اما بعد از این سال قانونی توسط مجلس تصویب شد تا در تمامی دادگاه‌ها، شعباتی قضایی ویژه رسیدگی به دعاوی خانوادگی ایجاد شود. این شعبات دارای قضات و مسئولین متخصص این حوزه بودند و به همین جهت سرعت و دقت رسیدگی به پرونده‌ها رشد چشمگیری داشت. البته این دادگاه ها نمی‌توانند در هر حوزه‌ای دخالت نمایند و صرفا مجموعه‌ای ویژه از دعاوی و موضوعات را می‌پذیرند. به مجموعه دعاوی که دادگاه خانواده آنها را می‌پذیرد، اصطلاحا موارد صلاحیت دادگاه خانواده گفته می‌شود. بطور کلی این صلاحیت در 21 مورد می‌باشد که ما در زیر آن‌ها را برای شما عزیزان ذکر کرده‌ایم.

  • استرداد جهیزیه
  • درخواست نفقه
  • درخواست طلاق و رجوع و فسخ نکاح
  • درخواست مهریه
  • امور مربوط به نامزدی و خسارات ناشی از بر هم زدن آن
  • سلب و یا کسب حضانت
  • امور مربوط به تغییر جنسیت
  • ممنوع الخروج کردن فرزند توسط مادر
  • مسائل مربوط به نکاح و اذن در آن
  • ازدواج مجدد
  • نشوز و تمکین
  • مسائل مربوط به نسب
  • امور مربوط به حضانت فرزند و حق ملاقات او
  • مسائل مرتبط با قیومیت و یا ولایت قهری
  • اهدای جنین
  • سرپرستی کودکان بی سرپرست
  • امور مربوط به نفقه اقارب
  • مسائل غایب مفقودالاثر
  • تهیه مسکن مستقل توسط زوجه (ماده 115 قانون مدنی)
  • مسائل مربوط به رشد و حجر
  • شرایط ضمن عقد نکاح

این موارد همگی در صلاحیت دادگاه خانواده قرار می‌گیرد. البته باید خاطر نشان کرد که هر کدام از آنها خود دارای چندین زیر عنوان است که گستردگی های فراوانی دارند. همین گستردگی عاملی بوده تا دادگاهی ویژه و مختص به آن تشکیل شود.

 

نقش وکیل خانواده در جریان محاکمه پرونده 

وکیل خانواده می‌تواند نقش‌های مختلفی را در طی محاکمه پرونده بر عهده بگیرد. مشاوره حقوقی یکی از مهم‌ترین و البته ابتدایی‌ترین وظایف وکیل خانواده است. یک وکیل متخصص خانواده وظیفه دارد تا تمام جزئیات و نکات لازم در حین پرونده را بدون کم و کاست در اختیار موکل خود قرار دهد. از طرفی دیگر او باید استراتژی خود برای پرونده را مطابق تجربه و ماده‌های قانونی مطرح نماید.

ثبت دعاوی از دیگر وظایفی است که وکیل می‌تواند انجام دهد. زمانی که موکل خود زمان کافی نداشته باشد، وکیل می‌تواند به نمایندگی از او، دعاوی مورد نظر را ثبت کرده و کار‌های قضائی و اداری آن را انجام دهد. از طرفی دیگر موکل وظیفه دارد تا پیگیری روند پرونده در دادسرا باشد.

افزون بر این موارد وکیل وظیفه دارد تا همراه موکل خود و یا بدون حضور او در جلسات دادگاه حاضر شده و دفاعیات و جزئیات لازم را خدمت قضات ارائه دهد. او باید بر روی حکم‌های ناحق ارائه شده، اعتراضات لازم را اعمال نماید. از طرفی وکیل وظیفه دارد تا تمام مدارک و شواهد موجود را به دادگاه عرضه نماید و واقعیت را مطابق قانون برای قاضی تشریح نماید.

 

 وکیل خانواده ایرانیان مقیم خارج از کشور

این روزها تعداد بسیار زیادی از هموطنان ما در خارج از کشور زندگی می‌کنند. این افراد اگرچه در ایران حضور ندارند اما ممکن است دچار مشکلات و دعاوی خانوادگی مختلفی شوند که نیازمند رفع و بررسی است. طلاق یکی از رایج‌ترین مسائلی است که برای زوجین ایرانی مقیم خارج پیش می‌آید. در این حالت طلاق می‌تواند طبق سه روش مختلف صورت گیرد. شیوه اول طلاق توافقی است که در آن هر دو طرف رضایت دارند. شیوه دوم طلاق از طرف زوج است و زوجه تمایلی به  طلاق ندارد.

روش سوم هم برعکس حالت قبلی است یعنی طلاق از طرف زوجه می‌باشد. در هر سه حالت طرفین نیازمند یک وکیل خوب خانواده هستند. البته لازم به ذکر است که این موضوعات تنها دعاوی نیست که می‌تواند ایرانیان مقیم خارج از کشور را نیازمند وکیل کند. موارد دیگری همچون مهریه، حضانت، سرپرستی و… هم باعث می‌شود تا ایرانیان خارج از کشور نیازمند وکیل باشند. این دسته از هموطنان هم برای انتخاب یک وکیل متخصص خانواده باید اصول و مراحل فوق را برای انتخاب یک وکیل مجرب طی نمایند. اما مزیت مناسبی که کار را برای آن ساده نموده، اهدای وکالتنامه به وکیل است تا بتواند در غیاب آنها نیز پرونده را پیگیری نماید. البته باید در این رابطه وکیل قابل اعتمادی را انتخاب نمایید.

 

مشاوره حقوقی خانواده

همانگونه که تاکنون دریافته‌اید، انتخاب یک وکیل مناسب برای دعاوی خانواده یک نقطه عطف در موفقیت پرونده‌های شما است. چنانچه شما نتوانید وکیل مناسبی را انتخاب نمایید، نه تنها نمی‌توانید حق قانونی خود را دریافت کنید بلکه ممکن است متحمل زیان‌های مادی و معنوی هم شوید. همین مورد سبب شده تا بسیاری از افرادی که دنبال وکیل خانواده در تهران هستند، اولویت خود را بر روی بهترین‌ها بگذارند. مجموعه حقوقی وکیل پایتخت با تکیه بر تجربه و تخصص چندین ساله خود، می‌تواند به شما در پرونده‌های مربوط به دعاوی خانواده کمک کند. چنانچه شما هم به دنبال بهترین وکیل خانواده در تهران هستید، می‌توانید هم اکنون با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید تا راهنمایی‌های لازم را خدمت شما عزیزان ارائه نمایند.

 


 

 

وکیل پایتختمشاهده نوشته ها

Avatar for وکیل پایتخت

وکیل پایتخت، به عنوان یکی از معتبرترین سایت های حقوقی توانسته اعتماد مردم را جذب کند و آماده پذیرش وکالت در زمینه حقوقی، کیفری، ملکی، خانواده، امورثبتی، دعاوی بین المللی، مهاجرت و..می باشد.

3 Comments

  • سلام ببخشید. خاله من میخواد جدا شه ولی همسرش طلاق نمیده. چیکار باید کنه؟ هزینه وکیل طلاق در سایت وکیل پایتخت تو چه رنجی هست؟

    • سلام خدمت شما. خاله شما می توانند اقدام به درخواست طلاق از طرف زوجه نمایند و برای اطلاع از هزینه وکلا برای اعطای وکالت و همچنین مشاوره در این زمینه می توانید با شماره تلفن های وکلای محترم سایت تماس بگیرید

  • سلام خدمت شما.من و همسرم از وقتی ازدواج کردیم با مادرشوهرم و خانواده اش زندگی میکردیم. بعد از چند سال، از شوهرم خاستم برام یه خانه مستقل بگیره ولی با من برخورد تندی کرده و من رو از خانه بیرون کرد. الان دو ماه میشه که من از خانه بیرون کرده و نه خودش سراغی از من گرفته و نه کسی رو دنبالم فرستاده، برعکس بهم پیام زده که برو درخواست طلاق بده. الان به نظر شما من میتونم از همسرم شکایت کنم؟ اصلا به چه عنوانی ازش شکایت کنم؟ همسرم یه خانه هم برای خودش داره که اجاره داده ولی من مجبور کردن که خونه مادر شوهرم با جمعیت زیاد و در یه اتاق زندگی کنم. متاسفانه من این سبک زندگی رو در شان خودم و خانواده ام نمیدونم. دنبال طلاق گرفتن هم نیستم ولی نمیدونم چجوری از حقوقم دفاع کنم و شوهرم رو مجبور کنم که یه زندگی مستقل برام بسازه؟ ممنون میشم وکلای محترم راهنمایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *